Paradentose

TandstenParadentose er en folkesygdom som rammer ca 40% af befolkningen, især personer over 40 år. Paradentose giver sjældent symptomer og kan ikke ses med det blotte øje. Lidelsen starter som en betændelse med blødning fra tandkødet og fordybede tandkøds-lommer. Behandles betændelsen ikke, breder den sig til den knogle tænderne er fastgjort i, tænderne løsnes og falder ud.

Normalt er der tale om en langsomt fremadskridende tilstand, men med den rette behandling kan man bevare tænderne i lang tid. Prognosen for paradentose afhænger dog af, hvor tidligt diagnosen stilles og om man får den rette behandling mens tid er. Det vil ofte være nødvendigt med tandrensning/ paradentosebehandling hver 3 mdr. Ligeledes afhænger prognosen af, hvor god man er til at holde tænderne rene. Kan man det, kan de fleste tænder bevares det meste af livet.

PAogtandstenHer på klinikken bliver paradentosbehandlingen varetaget af vores tandplejere. Behandlingen består af fjernelse af tandsten og bakteriebelægninger på tænderne og rodoverfladerne. Tandplejerne instruerer i god tandhygiejne og i brug af de hjælpemidler, der er bedst egnede i netop dit tilfælde. Ved mere alvorlige tilfælde kan kirurgisk behandling af paradentosen blive en nødvendighed. Den kirurgiske del af behandlingen udføres Niels.

PAogåreforkalkningUbehandlet parodontose er mistænkt for at give øget tendens til åreforkalkning og blodpropper.

Der frigives bakterier til blodbanen, når tandkødet ikke er sundt og fast. Denne konstante forurening af årerne, øger risikoen for åreforkalkning og blodpropper. Derfor, gå ikke rundt med ubehandlet parodontose og tandkødsbetændelse.

Et besøg hos tandplejeren kan ændre din generelle sundhedstilstand, ved at få diagnosticeret sygdommen tidligt og behandlet den.

HYBRIDPROTESER – TRYKLÅSPROTESER

HYBRIDPROTESER – TRYKLÅSPROTESER

Mangler du tænder ? Har du løse tænder? Sidder din tandprotese løs?

Læs mere

TID HOS TANDLÆGE ELLER TANDPLEJER

TID HOS TANDLÆGE ELLER TANDPLEJER

Hos os er tandplejeren ofte den første behandler du møder på klinikken…

Læs mere

IMPLANTATER

IMPLANTATER

Mistede tænder kan erstattes med en kunstig rod – et implantat.

Læs mere

SNORKESKINNER

SNORKESKINNER

Snorker du? Ved du, at du kan få hjælp, hvis du snorker?

Læs mere

ADRESSE

Sønder Tranders Vej 16

9210 Aalborg SØ

98 14 17 55
info@tandlaegerneigug.dk

CVR: 38214969

SOCIALE MEDIER

VI STØTTER


FORENINGEN ØNSK

Tandlægerne i Gug støtter Foreningen Ønsk - Landsforeningen for alvorligt syge og handicappede børns ønsker.

FAMILIE MED KRÆFTRAMTE BØRN

Familier med kræftramte børn er Danmarks største børnekræftorganisation. Vi arbejder på at skabe bedre vilkår for de børn, der hvert år, får konstateret en kræftsygdom. I 2013 fejrede vi vores 30 års jubilæum.

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt osOnline tidsbestilling