Slik, sukker og tandsundhed

Vingummi, bolsjer, lakrids og chokolade er et stort hit i mange hjem. Så stort et hit at undersøgelser viser, at tre ud af fem børn får for meget sukker, mens tallet for voksne er en ud af fire. Slik er fast inventar i mange danske hjem i weekender, og ofte skylles det ned med sukkerholdige drikke såsom saftevand og sodavand.

Men hvor meget sukker er der i slik? Og hvorfor kan sukker være et problem for tænderne? Svarene kan du finde i det følgende, hvor vi giver dig et indblik i, hvordan sukker påvirker din tandsundhed.

Sukkerindhold i dit slik

Det kan godt være, at du er vild med Matador Mix, men er du også vild med de 41 sukkerknalder, som en sådan pose med 170 gram indeholder? Og hvad med de fire sukkerknalder som én enkelt Sambaflødebolle indeholder?

Mange taber underkæben, når de hører, hvor meget sukker der er i slik. For der er meget. Og meget mere end de fleste tror. En enkelt chokofantstang indeholder otte sukkerknalder, et Kinderæg fem og en pose Smarties på 216 gram 68 styks.

Hvorfor er sukker skadeligt for tænderne?

Når det er vigtigt at holde øje med dit slikindtag, skyldes det, at slik indeholder meget sukker, som kan skade dine tænder. På tænderne og i munden findes der nemlig bakterier, som omdanner sukker til syre. Det sker, fordi bakterierne så at sige lever af sukker, og i denne proces omdannes sukker til syre.

Syre er skadeligt for tænderne, fordi det nedbryder tændernes emalje. Emaljen er tændernes yderste lag, som holder bakterier væk fra tandbenet og tandnerverne. Nedbrydes emaljen, får bakterier frit spil, og dette leder altså til huller i tænderne.

Et godt råd til slikspisere

Det er vanskeligt helt at lægge slikket på hylden, men når du vælger at indtage sukker, er særligt ét råd værd at huske på. Jo længere tid dit sukkerindtag strækker sig over, desto mere syre dannes på dine tænder. Derfor bør du spise dit slik i et afgrænset tidsrum og om muligt børste dine tænder herefter. Alternativ kan vand og andet mad neutralisere syren.

HYBRIDPROTESER – TRYKLÅSPROTESER

HYBRIDPROTESER – TRYKLÅSPROTESER

Mangler du tænder ? Har du løse tænder? Sidder din tandprotese løs?

Læs mere

TID HOS TANDLÆGE ELLER TANDPLEJER

TID HOS TANDLÆGE ELLER TANDPLEJER

Hos os er tandplejeren ofte den første behandler du møder på klinikken…

Læs mere

IMPLANTATER

IMPLANTATER

Mistede tænder kan erstattes med en kunstig rod – et implantat.

Læs mere

SNORKESKINNER

SNORKESKINNER

Snorker du? Ved du, at du kan få hjælp, hvis du snorker?

Læs mere

ADRESSE

Sønder Tranders Vej 16

9210 Aalborg SØ

98 14 17 55
info@tandlaegerneigug.dk

CVR: 38214969

SOCIALE MEDIER

VI STØTTER


FORENINGEN ØNSK

Tandlægerne i Gug støtter Foreningen Ønsk - Landsforeningen for alvorligt syge og handicappede børns ønsker.

FAMILIE MED KRÆFTRAMTE BØRN

Familier med kræftramte børn er Danmarks største børnekræftorganisation. Vi arbejder på at skabe bedre vilkår for de børn, der hvert år, får konstateret en kræftsygdom. I 2013 fejrede vi vores 30 års jubilæum.

Kære patienter

Sundhedsstyrelsen har åbnet for, at der igen skal foretages undersøgelser og behandlinger hos landets tandlæger.

Vi åbner derfor klinikken med ændrede åbningstider.

Vi overholder alle retningslinjer fra sundhedsstyrelsen og statens Serum Institut – og vi sørger for at passe ekstra godt på dig som patient.

Alle patienter som er blevet indkaldt af os, vil nøje blive gennemgået og kontaktet af os.

Hvis du udviser symptomer på coronavirus (hoste, feber, træthed eller vejrtrækningsbesvær) skal du kontakte os for at aflyse din tid.

Vi har altså ikke lukket og vores telefoner er åbne på 98 14 17 55

 TELEFON ÅBNINGSTIDER

Mandag- torsdag: 08.00 – 19.00
Fredag: 08.00 – 14.30
Lørdag: Lukket
Søn- og helligdag: Lukket

Med venlig hilsen

Tandlægerne i Gug

×

Menu

Skriv til os

Kontakt os